Главная » 2016 » Січень » 18 » Маланка у Кам'янці- Подільському
15:03
Маланка у Кам'янці- Подільському

14 січня, на Новий рік за старим стилем, в Кам’янці-Подільському вдруге відбувся фольклорний фестиваль «Подільська Маланка». Цього року свято змінило місце проведення – з площі Польський ринок «Маланка» переїхала в центр міста на вулицю Соборну.
Розпочався міні-фестиваль конкурсно-розважальною програмою для дітей «Щедрик-щедрик, щедрівочка», організованою Об’єднанням підліткових клубів за місцем проживання. Малюки із задоволенням грали у веселі ігри, водили новорічні хороводи, змагалися у спритних конкурсах та вікторинах. Герої дитячих мультфільмів та українських казок веселили наймолодших учасників свята потішними забавами.
Дитяче свято переросло у театралізоване дійство «Подільська Маланка», але уже зі своїми героями. На імпровізованій сцені з’явились Коза, Маланка, Жид, Щедрувальники. І ожила центральна вулиця міста народними звичаями та обрядами, навкруги лунали традиційні щедрівки та віншування.
Веселили кам’янчан дитячий фольклорний ансамбль НВК №9 імені А.Трояна, народний ансамбль народної музики «Подільський дивограй» дитячої школи мистецтв, народний хор української пісні «Смотрич» міського Будинку культури, народний хор ветеранів війни та праці «Квітка на камені» міського Будинку культури та народний оркестр духових інструментів коледжу культури і мистецтв.
Саму ж театралізацію дійства здійснили також студенти Коледжу культури і мистецтв, а саме учасники народного театру-студії «На Зарванській». Це вони розіграли перед глядачами народні обряди з циклу зимових свят, повернули кам’янчан до атмосфери народних гулянь на Василя та Маланки.
Ароматного настрою додали святу місцеві підприємці, котрі пригощали перехожих солодощами, запашною кавою та іншими смаколиками.

Категория: Новини | Просмотров: 517 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar