Главная » 2015 » Квітень » 28 » Чорнобиль, чорний біль нашої землі
13:49
Чорнобиль, чорний біль нашої землі

26 квітня минає двадцять дев’ять років як Україну спіткала страшна трагедія – стався вибух на Чорнобильській АЕС.
З нагоди цієї дати, біля пам’ятника Героям-чорнобильцям відбувся мітинг-реквієм.
Вшанувати пам'ять загиблих ліквідаторів, та подякувати живим за те, що своїм героїзмом робили все можливе, щоб зменшити наслідки катастрофи прийшли представники міської та районної влади, члени громадських організацій міста, депутати, небайдужі кам’янчани. 
Подякував тим, хто мужньо виконував свій громадянський обов’язок, секретар міської ради Анатолій Качуровський: "Двадцять дев’ять років минає з того жахливого дня, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС.  Це дата, яку неможливо забути, стерти з пам’яті, бо вона ще довго матиме своє відлуння для майбутніх поколінь та сімей тих, кому довелося в перші ж години після аварії знаходитися в епіцентрі події. Ми низько схиляємо голову перед тими, хто стояв у рядах ліквідаторів аварії. Сьогодні Україна, на жаль, знову переживає ще одну трагедію, але віримо, що українська нація – незламна і разом ми зможемо вистояти будь-яку біду, будь-яке випробування. Зичу усім присутнім та вашим сім’ям  здоров’я, достатку, миру та світлого майбутнього”.  
Також звернулися до ліквідаторів заступник голови Кам’янець-Подільської  районної ради Василь Бугерчук, помічник народного депутата Володимира Мельниченка – Ірина Камінська.
На важливості питання забезпечення державою соціального захисту учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи та їх сімей зауважив голова Всеукраїнської громадської організації "Союз Чорнобиль України" Володимир Гусєв.
Подякували живим ліквідаторам, і тим, хто вже назавжди пішов у вічність голова громадської організації «Чорнобиль» – Володимир Стоцький та голова районної ГО «Чорнобиль» – Микола Малайдах.

Ліквідаторів, які загинули внаслідок аварії на ЧАЕС присутні вшанували хвилиною мовчання.
Категория: Новини | Просмотров: 476 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar