Главная » 2016 » Листопад » 24 » Разом зі всією Україною Кам’янець відзначає День Гідності та Свободи
11:48
Разом зі всією Україною Кам’янець відзначає День Гідності та Свободи

У листопаді 2013 року українці вийшли на Майдан з рішучим наміром відстояти своє бажання стати частиною Європи. Ця подія вписалася у сторінки історії нашої держави, на жаль, чорною стрічкою. Пам'ять усіх, хто відстоював право жити у вільній та незалежній країні, згадали і в Кам’янці-Подільському сьогодні, 21 листопада, у День Гідності та Свободи.

 

- Три роки тому на всю країну молодь заявила про своє бажання піти в Європу і наблизитися до основних принципів вільної, незалежної та демократичної держави. На жаль, мирна акція переросла в криваву. І це стало поштовхом до серії інших подій, які визначили подальшу долю українців. Що ми можемо зробити сьогодні? Звичайно, пам’ятати Героїв Небесної сотні. Це – наш обов’язок: і національний, і моральний. Школярі та учні повинні здобувати знання, кожен із нас має робити все можливе, аби держава ставала сильнішою. Бо її майбутнє – в наших руках, - наголосив секретар міської ради Дмитро Васильянов й привітав присутніх із Днем Гідності та Свободи від імені міського голови.

У рамках зібрання було покладено квіти до підніжжя символічного меморіалу Небесної сотні на майдані Відродження, а також до меморіалу «Пам’яті героїв АТО» біля Центру розмінування. Звучала щемлива композиція «Плине кача» у виконанні студентського чоловічого хору К-ПНУ ім. І. Огієнка та інші.

Основна ідея, яку хотіли донести організатори заходу, - це усвідомлення кожним із нас того, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, котрі загинули і гинуть у боротьбі за свободу та єдність України.

$IMAGE1$

$IMAGE3$

$IMAGE4$

$IMAGE5$

 

Категория: Новини | Просмотров: 406 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar