Главная » 2016 » Травень » 25 » Прапори усіх держав, які є членами ЄС та прапор власне Європейського Союзу замайоріли у центрі міста.
09:57
Прапори усіх держав, які є членами ЄС та прапор власне Європейського Союзу замайоріли у центрі міста.

У Кам’янці-Подільському 21 травня відкрили Європейський сквер. Участь в урочистостях взяли міський  голова Михайло Сімашкевич, народний депутат України Володимир Мельниченко, представники держав, які входять до складу Європейського Союзу – Польщі, Литви, Латвії, Хорватії, які завітали на святкування Дня міста. Одразу ж у нововідкритому сквері міський голова Михайло Сімашкевич  підписав договір із заступником війта Євою Нощинською-Шкурат про співпрацю між Кам’янцем та польським містом Тарнаво Подгурне та із заступником мера Умані Бабич Вікторією. 
Над втілення проекту працювали менше двох років. Вперше концепцію створення скверу презентували наприкінці 2014 року членам виконавчого комітету. А вже в квітні 2015 було проведено громадські слухання, під час яких за участю жителів міста обговорили майбутню ідею облаштування території скверу.
За рік вдалося встановити нові опори для освітлення, які дали змогу забрати старі електричні кабелі та обладнати світлодіодні системи, які вночі переходять на тридцять відсотків потужностей та дають значну економію. Також змогли влаштувати пішохідну плитку, підпірну стіну, встановити у відповідному стилі лавку, їх буде ще декілька, урни, флагштоки. Для дерев облаштували клумби у світлих тонах, які теж підсвічуються, встелили траву.
Попри те, що сквер уже відкрили, на цьому роботи не завершуються, оскільки його облаштування від вул. Данила Галицького до вул. Соборна – це лише частину концепції нового вигляду однієї з центральних вулиць міста – Огієнка. Заплановано облаштування тротуару такою ж плиткою і на іншому відрізки дороги – від вулиці Соборної до Князів Коріатовичів.

$IMAGE3$

$IMAGE4$

$IMAGE5$

Категория: Новини | Просмотров: 425 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar