Главная » 2017 » Квітень » 11 » Пам'яті в’язнів концтаборів присвячено…
13:06
Пам'яті в’язнів концтаборів присвячено…

З нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських концтаборів у сквері Васильєва сьогодні, 11 квітня, відбувся мітинг, присвячений всім, хто поліг на фронтових полях і загинув у катівнях.

11 квітня весь світ згадує події, які відбувалися 1945 року, коли в’язні концтабору у Бухенвальді почали повстання проти ворога. Щорічно в цей день Україна та інші країни вклоняється людям, які пройшли крізь це жахіття. Їх біографії – справжні уроки мужності для молодого покоління.

- На жаль, все менше серед нас тих, хто вижив після тортур фашистських концтаборів, але пам'ять про них живе у наших серцях і душах, - зазначив у своєму виступі секретар міської ради Дмитро Васильянов. – Більше того, про цю сторінку історії повинні знати і молодші покоління. Адже тільки так наша держава залишатиметься міцною і сильною.

На сьогодні в Кам’янці-Подільському в живих залишилося лише шість в’язнів концентраційних таборів. Пам'ять тих, хто так і не повернувся з концтаборів, і всіх загиблих у сьогоденній війні вшанували хвилиною мовчання. Присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим в’язням.

Також до учасників мітингу звернувся голова міськрайонної організації борців антифашистського опору (колишніх політичних в’язнів фашистських концтаборів) Віктор Костко.

$IMAGE2$

$IMAGE3$

$IMAGE4$

$IMAGE5$

Категория: Новини | Просмотров: 383 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar