Главная » 2015 » Жовтень » 16 » пам'ять про героїв АТО закарбували у меморіалі
13:52
пам'ять про героїв АТО закарбували у меморіалі

Цього року Україна вперше на загальнодержавному рівні відзначила першу річницю Дня Захисника України 14 жовтня – у свято Покрови Пресвятої Богородиці.
У Кам’янці цього дня військовослужбовцям подякували за їхню відданість, а славу про загиблих Героїв назавжди увіковічнили в  Меморіалі пам’яті Героїв АТО, який встановлено на території Центру розмінування (на розі вулиць Гагаріна - Гунська).
Участь у відкритті пам’ятного  знаку взяли міський голова Михайло Сімашкевич, народний депутат України Володимир Мельниченко, військовослужбовці, родини загиблих учасників АТО, громадськість міста.
Звернувся до кам’янчан під час відкриття Меморіалу міський голова Михайло Сімашкевич: "Потрібно, щоб усі наші прийдешні покоління пам’ятали про цю війну, про людей, які віддавали найдорожче – своє здоров’я та життя. Дякуємо автору ідеї і виконавцю, бо насправді в пам’ятний знак вкладено всю душу. Вічна пам'ять Героям та вічна слава живим”.
Ініціаторами створення пам’ятного знаку стали військові Кам’янця-Подільського та безпосередньо начальник Кам’янець-Подільського гарнізону Володимир  Родіков. Втілив ідею у життя художник Володимир Лашко.
"Автором цього пам’ятника є весь український народ і ідеєю його створення стало вшанування тих, хто загинув, виборюючи свободу і незалежність нашої держави”, - зазначив він. 
Пам’ятний знак  складається з декількох елементів: каменю, який символізує міцність України, уламку вистрілу до реактивної системи залпового вогню "Смерч” (його до міста привезли з-під Маріуполя). Проте композиція чітко показує, що зброя агресора не змогла розколоти нашої держави.     
Побажав кам’янчанам миру та подякував військовим за патріотизм народний депутат України Володимир Мельниченко.
Після відкриття Меморіалу міський голова Михайло Сімашкевич та народний депутат Володимир Мельниченко поклали квіти до могил  загиблих на сході кам’янчан. 
Також  у День Захисника України на території Легіону Січових Стрільців відбулося освячення каплиці Покрови Пресвятої Богородиці - Покровительки українського козацтва.

Категория: Новини | Просмотров: 468 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar