Главная » 2015 » Червень » 11 » лебедине озеро насолоджувалось спадщиною подільського родоводу
09:03
лебедине озеро насолоджувалось спадщиною подільського родоводу

5-7 червня в Кам’янці-Подільскому відбувся І фестиваль українсько-польського мистецтва ХІХ ст.
В перший день фестивалю пройшов відкритий конкурс дитячих інструментальних ансамблів «Hanicki-fest» (координатором заходу виступила Дитяча музична школа, в.о.директора Касапчук Г.В.), учасниками якого стало 120 юних талантів з Хмельниччини і Буковини.  Для них було організовано концерт-лекцію «Шопен і Україна» за участю культоролога, піаніста  Людмили Вольської.
Особливою атмосферою патріотизму та шанобливого ставлення до митців ХІХ ст., доля яких пов’язана із Поділлям, відзначилися заходи в Картинній галереї (директор Музею Травінський В.С.): відкриття виставки «Художники-педагоги Поділля кінця ХІХ ст. – початку ХХ ст.» та творчі посиденьки «Виникнення мистецького осередку на Поділлі», під час яких було презентовано книгу І. Гуцула та Н. Урсу про видатного митця В. Гегенмейстера. 
Весь тиждень колектив Дитячої художньої школи (директор Савчук О.І.) проводив пленер для учнів мистецьких шкіл «Пам’ятки Старого міста», під час якого в полі зору художників були пам’ятки архітектури міста, що датуються ХІХ століттям. 
Найромантичніші події фестивалю відбувалися в суботу на Лебединому озері та Алеї закоханих. "Літературний салон” від працівників централізованої бібліотечної ситеми (в.о. директора Геплюк Л.В.) презентував виставку творів письменників Польщі і України. Тут особливо вразив домашній архів нашого земляка Мазура-Ляховського, літературні вікторини та поетичні посиденьки із цікавими особистостями. 
Кам’янчани та гості міста, численні пари молодят мали змогу отримати майстер-класи танців краковяк, меньйон, полонез, які  проводилися учасниками танцювального колективу міського будинку культури "Авангард".
Дві години класичної музики відомих композиторів світу, доля яких була пов'язана з нашим краєм, пройшли із культурологом, піаністкою Людмилою Вольською, Оленою Прядко (вокал), Валентиною Катушинською (вокал), Бачинським Дмитром (бандура), за участю дитячо-юнацької хорової капели "Журавлик"(керівник Нетеча І.М.).
Відчути себе справжніми паном чи панянкою ХІХ ст. допомогали костюми майстрині Ірини Шухтуєвої.
Кульмінаційною подією фестивалю стала реконструкція балу, за участю зразкового ансамблю танців "Апельсин"(керівник А. Пащенко). Розпорядниками балу були хорезматичні Аліна та Валерій, озвучення від колективу МБК, за участю ансамблю танцю "Авангард" та Людмили Вольської. 
Інтригою фестивалю стала і українська полька, виконана канадськими хореографами, що якраз у ці дні перебували у нашому місті.
Захід відбувся за підтримки мера міста Михайла Сімашкевича.

 

 

 

 

Категория: Новини | Просмотров: 540 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar