Главная » 2015 » Травень » 21 » День міста "Кам'янець єднає серця"
13:02
День міста "Кам'янець єднає серця"

Кам'янець-Подільський упродовж чотирьох днів святкував День міста, радо зустрічаючи гостей з усіх куточків України та приймаючи щирі вітання подальшого розквіту міста та його жителів.
На святкування до  Кам’янця завітали закордонні  делегації з Польщі, Румунії, Німеччини, Латвії, заступник голови-керівник апарату Хмельницької обласної державної адміністрації  Леся Стебло, офіційні представники із Луцька, Тернополя, Чернівців, Хотина.
Під час офіційного прийому, який відбувся 16 травня, міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Сімашкевич підписав  договір, який передав мер міста Лівані Андріас Вайводс, про допомогу з боку  Латвії військовослужбовцям, які захищають мир в Україні.
Святковою ходою кам’янчани пройшли від майдану Відродження до Польського ринку, де мешканців привітали зі святом міський голова Михайло Сімашкевич, заступник голови-керівник апарату Хмельницької обласної державної адміністрації  Леся Стебло, помічник народного депутата України Володимира Мельниченка Світлана Старченко та представники офіційних делегацій.
Назавжди у сквері Магдебурзького права закарбувався вкрай важливий історичний факт про Кам’янець - надання йому в 1374 році Юрієм Коріатовичем права на самоуправління. Зважаючи на це, у сквері встановили пам’ятну дошку у вигляді грамоти, якою і визначався високий статус міста.
Уже стало традицією, що на свята місто не залишає ні кам’янчан, ні гостей без частувань. Цього разу на День міста спекли малай за давнім подільським рецептом у вигляді сонця – символу древнього Кам’янця.
Долучилися до його виготовлення власник піцерії "МакСмак” Віктор Кулько та приватний підприємець Олег Вощинський.
Вразив смаколик не лише своїм смаком, а й розмірами - 2,40 на 2,40 метри. Для того, щоб спекти "кам’янецьке сонце” кулінари використали 40 кілограмів пшеничного борошна, 20 - кукурудзяного, 2 ящики яєць та 5 кілограмів крохмалю.
Також пригощали всіх охочих смачним узваром.
Не зрадили своїй традиції – здійматися у травні в небо Кам’янця і повітроплавці. Упродовж всіх днів святкувань чотирнадцять повітряних куль взяли у полон кам’янецький небосхил, вражаючи тих, хто вирішив вперше  оглянути місто з висоти пташиного польоту.
Вперше в рамках святкування Дня міста, відбувся IV етап Чемпіонату України з кантрі-кросу для квадроциклів "Country-Cross Кам’янець-Подільський”. На околицях села Колибаївки ще зовсім юні та вже досвідчені квадроциклісти боролися за звання найкращих. Загалом близько п’ятдесяти екіпажів з усіх куточків України приїхали підкоряти подільську трасу.
Переможців змагань привітав під час офіційної церемонії нагородження міський голова Михайло Сімашкевич.

Свою подяку тим, хто захищає мир в Україні кам’янчани висловили під час концертної програми, присвяченої воїнам АТО -  "Кращі українські хіти” за участю гурту "Музичний стандарт”. Ініціатором проведення заходу став депутат міськради Валерій Слободян. Патріотичні пісні виключно українською мовою змусили навіть плакати. 

Активно показала себе під час проведення Дня міста і молодь Кам’янця, за участі якої відбулися такі заходи як: поетичне шоу "Наш Кам’янець – перлина України”,  змагання  "Streetworkout”, міжобласні змагання з армспорту на Кубок міського голови, щорічний фестиваль з брейк-дансу "Animal funk”, молодіжна конференція "Кам’янець-Подільський – від мрії до реальності”, танцювальне ревю "Розмалюй кольорами свято” і не тільки.
 
Категория: Новини | Просмотров: 499 | Добавил: Anamai | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar