Головна » 2015 » Березень » 30
Традиційно на весняних канікулах 27-28 березня танцювальні колективи з семи регіонів України завітали в Кам'янець-Подільський на ІІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Радея-Dance». Організували масштабне танцювальне дійство управління культури і туризму департаменту гуманітарної політики міської ради, міський Будинок культури та Хмельницький обласний осередок Національної хореографічної спілки України. Велику допомогу в організації прийому учасників фестивалю надали державний історичний музей-заповідник та готель «7 днів». Найкращі ансамблі з Хмельницької, Черкаської, Тернопільської, Рівненської, Чернівецької, Полтавської та Вінницької областей демонстрували свої вміння на суд глядачів та високопрофесійного журі. Цьогоріч у складі судівської колегії працювали директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв, заслужений діяч мистецтв України Анатолій Бєлєванцев, головний балетмейстер Чернівецького академічного обласного українсько ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 623 | Додав: Anamai | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

26 березня минає сімдесят один рік з дня визволення Кам’янця-Подільського від фашистських загарбників. З нагоди цієї дати відбувся загальноміський мітинг у сквері Танкістів. Зі словами шани та поваги до ветеранів, а також учасників антитерористичної операції на сході звернувся міський голова Михайло Сімашкевич: "Ніколи не забудуть вдячні кам’янчани світлого дня – 26 березня 1944 року, як і не забудуть тих, хто на фронті чи в тилу ворога безстрашно і самовіддано боровся за нашу свободу. Наш обов’язок - пам’ятати й імена тих героїв, які відстоювали та продовжують відстоювати на сході держави єдність та мир України. Доземний уклін тим, хто визволяв наше місто і тим, хто тепер захищає кордони країни, щоб ми з вами спали спокійно.Зичу злагоди у ваших домівках, міцного здоров’я, світлого та мирного неба. Слава українським героям”. Згадали як визволяли Україну сім десятиліть тому, голова Кам’янець-Подільської міської організації ради ветеранів Леонтій Рогаль та полковник у відставці, вет ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 595 | Додав: Anamai | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

13 березня в концертному залі ПДАТУ та РЦКіМ «Розмай» відбулася атестація творчих колективів міського Будинку культури на предмет присвоєння/підтвердження звання «народний» та «зразковий», зокрема, народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Квітка на камені» (керівник В. Лабанський), народний аматорський хор української пісні «Смотрич» (керівник М. Мельник), народна аматорська дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик» (керівник І. Нетеча), народна аматорська естрадна студія «Нове тисячоліття» (керівник П. Ситник), народний аматорський ансамбль танцю «Кам’янчанка» (керівник П. Гаврилюк), зразковий ансамбль танцю «Авангард» (керівник Б.Бойко), зразковий ансамбль спортивно-бального танцю «Максі» (керівник І. Дроздовська), зразковий ансамбль танцю «Кам’янчаночка» (керівник Т. Хаджинська), народний аматорський театр (керівник І. Семенків), народний аматорський театр-студія «Лінк» (керівник В. Свереда). На розгляд комісії в складі Олени Ільїнської, заступника директора Хмельницького об ... Читати далі »
Категорія: Новини | Переглядів: 432 | Додав: Anamai | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

09 березня вшанували пам’ять великого поета. Біля пам’ятника Кобзареві відбувся мітинг з нагоди 201-річниці від його дня народження. На заході прочитала свою поезію «Шевченко і весна» Леся Приліпко, а пісню «Шлях до Тараса» виконала Тамара Плющ. Також на мистецькому зібранні до присутніх звернувся заступник міського голови Василь Сукач: «Тарас Шевченко був простим сином селянина, а став пророком слова. Його «І вражою злою кров’ю волю окропіте» сьогодні переживає Україна, але на жаль, проливається кров і синів нашої держави. Та віримо, що за нами перемога. Слава Україні». Присутні віддали честь та шану Кобзареві та поставили квіти до пам’ятника. Творчість Тараса Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.
Категорія: Новини | Переглядів: 394 | Додав: Anamai | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)